Holiday Suites bouwt nieuwe vakantieverblijven

© dji

© dji

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Holiday Suites, uitbater van vakantieverblijven, plant tegen 2020 vijftien nieuwe vakantieresidenties en -parken in en rond België. In Zeebrugge komen driehonderd vakantieverblijven, aan het Klein Strand in Jabbeke 250 vakantielogies en 80 hotelkamers.

Dominique Jauquet

Holiday Suites maakt deel uit van de groep rond Chateau Residenties uit Oostende, zusterbedrijf Twin Properties dat actief is aan de Westkust en Industrie Hotelière. De uitbater van vakantieverblijven werd opgericht in 2004 en is hoofdzakelijk actief in Limburg en aan de Vlaamse en Noord-Franse Opaalkust. In 2005 werd het domein Hengelhoef, dat voordien door de overheid werd aangekocht voor de opvang van asielzoekers, in de groep opgenomen en uitgebaat.

In onze regio zijn er al vakantieverblijven in Blankenberge en De Panne. In mei opende Holiday Suites Bray-Dunes, vlak over Franse grens, op een steenworp van Plopsaland, waarmee een partnerschap werd afgesloten.

‘Deze opening geeft mooi weer waar Holiday Suites naar toe wil: wij staan voor een kwaliteitsvolle budgetvakantie en we willen een sterke plaats op de verhuurmarkt van vakantieverblijven veroveren. Om dit waar te maken, hanteert Holiday Suites een duidelijke strategie waarbij resoluut gekozen wordt voor vakantieverblijven op plaatsen waar een groot potentieel voor de toeristische markt is', zegt Thomas Lecluse, adviseur bij Holiday Suites.

18.000 bedden

De West-Vlaamse uitbater plant in de nabije toekomst maar liefst vijftien nieuwe projecten, goed voor in totaal zo'n 18.000 bedden. De nieuwe projecten komen op verschillende locaties waaronder Zeebrugge, Durbuy, het domein Klein Strand in Jabbeke en in Boulogne-sur-mer en Vence, nabij Nice.

‘In Zeebrugge komt, naast het Ibis Styles-hotel een resort met zo'n driehonderd vakantieverblijven volgens de Holiday Suites-formule. Dit zal één van de grootste complexen zijn langs de Vlaamse kust. De werken starten vermoedelijk in 2014. Aan het Klein Strand in Jabbeke zal de nadruk liggen op een zo groen mogelijke vernieuwing en opwaardering van het domein. Tot de plannen voor opwaardering behoren 250 vakantielogies, een hotel met 80 kamers en een terrein voor mobilhomes. Ook de campinggasten blijven er welkom, want het blijft de bedoeling om een budgetvakantie te kunnen aanbieden’, zegt Jochen Goekint van Chateau Residenties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus