Vrouw vindt levende rattenslang onder diepvriezer

Vrouw vindt levende rattenslang onder diepvriezer

Rattenslangen zijn geen gifslangen en ongevaarlijk voor de mens.

Willebroek -

Een vrouw uit de Breendonkstraat in Willebroek heeft donderdagnacht de schrik van haar leven beleefd. Toen ze nog iets uit haar diepvriezer wou halen, merkte ze plots een slang op. Uiteindelijk bleek het om een ongevaarlijke rattenslang te gaan.

De vrouw ging donderdag, kort voor middernacht, naar haar diepvriezer in de garage. Daar hoorde ze een sissend geluid en merkte de slang onder haar diepvriezer op. De vrouw alarmeerde onmiddellijk de politie. Die kwam ter plaatse maar uiteindelijk konden ook zij niet uitmaken of het om een gevaarlijke slang ging of niet en ze besloten om zich niet te wagen aan het vangen van het reptiel.

Daarop werd een slangendeskundige uit Antwerpen opgetrommeld. Die werd met een politiewagen naar Willebroek gebracht. Ondertussen was de slang al deels in een opening van de diepvriezer gekropen waar de motor zit. ‘Uiteindelijk hebben we de slang nog vrij makkelijk kunnen vangen’, zegt slangenexpert Danny Meuleman. ‘Het ging om een onschuldige slang: een albino rattenslang van ongeveer zestig à zeventig centimeter lang. Ik vermoed dat die uit een terrarium in de buurt ontsnapt is en op zoek is gegaan naar warmte. Het kan ook dat de eigenaar van de slang af wou en ze ergens gedumpt heeft.’

Ondertussen is de rattenslang ondergebracht in een asiel in Deurne. Rattenslangen zijn geen gifslangen en ongevaarlijk voor de mens. Het is een type slang die veel wordt gehouden bij mensen thuis.

De vrouw die de slang heeft opgemerkt wou gisteren niets kwijt over haar angstaanjagende avontuur van donderdagnacht.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio