Bewoners ijveren voor beloofde rechttrekking van N42

Bewoners ijveren voor beloofde rechttrekking van N42

De buren uit Herzele wachtten minister Crevits gisteren tevergeefs op met een spandoek.

Herzele -

Bewoners van de Herzeelse deelgemeente Steenhuize-Wijnhuize hebben actie gevoerd voor de rechttrekking van de N42. Dat deden ze bij de opening van de nieuwe rotonde langs de N42 in buurgemeente Zottegem.

Het kruispunt van de N42 en de Langestraat, tot voor kort een van de gevaarlijkste in Zottegem, is omgevormd tot een rotonde. Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) zou de rotonde gisteren openen, maar gaf verstek. Dirk Van Walleghem sprak in haar naam. ‘Het is voor iedereen een hele opluchting dat de rotonde er ligt. De N42 is al decennialang een probleemdossier. In afwachting van een definitieve aanpak wordt momenteel gewerkt aan tijdelijke oplossingen tussen Wetteren en Zottegem’, zei hij.

Over oplossingen in de andere richting, op het grondgebied van Herzele, wordt niets gezegd. Tom Baele en Geert Van Hecke wonen even verderop, op de Gentweg in Wijnhuize. Ze stonden de minister gisteren op te wachten met een spandoek aan de nieuwe rotonde in Zottegem. ‘Wij willen de rechttrekking van de N42. Er was beloofd dat die rechttrekking er zou komen na de aanleg van de rotonde in Zottegem. Die belofte is intussen al tien jaar oud. Elke dag rijden er 15.000 voertuigen door de woonkern. Dat is onverantwoord.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio