Emotioneel afscheid van Laurie Aelgoet

Emotioneel afscheid van Laurie Aelgoet

Laurie Aelgoet. Foto: thv

Oostduinkerke -

In de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke hebben familie en vrienden zaterdag afscheid genomen van de vermoorde Laurie Aelgoet (25). Het meisje werd door haar man, Dimitri Delsael, gewurgd en in hun regenput gedumpt.

De belangstelling voor de begrafenis van de 25-jarige vrouw was bijzonder groot. Niet iedereen die naar de kerk was afgezakt voor een laatste eerbetoon vond een plaatsje.

‘Het is onrechtvaardig wat is gebeurd’, zei zus Jolien aan het begin van de plechtigheid, waarin verder over het gruwelijke lot van Laurie werd gezwegen. ‘Je koos voor een keer voor jezelf, voor een nieuwe kans ook. Maar die kans werd je ontnomen.’ Het meisje doelde op de beslissing van Laurie om van haar man Dimitri Delsael te scheiden, waarop die haar van het leven beroofde.

Tweelingzus Melanie sprak over Laurie als een stille en verlegen meid, ‘maar wel eentje die kon transformeren in een gezellige feestvierder, die genoot van een goed glaasje witte wijn’.

Boom planten

Ook de collega's van het Sociaal Huis in Koksijde hadden niets dan lof voor hun collega-poetsvrouw. ‘Je was een lieve en punctuele vrouw. De mensen bij wie je poetste, mochten van geluk spreken. Om de herinnering aan jou niet te laten vervagen, zullen we een boom planten aan het kantoor in Koksijde.’

Laurie verdween veertien dagen geleden en werd op donderdag 20 mei dood aangetroffen in de regenput in haar tuin in de Polderstraat in Oostduinkerke. Delsael legde volledige bekentenissen af en zit sindsdien in de cel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio