VoetbalEindronde 3de klasseUnion Sint-Gillis 1 - FC Luik 0 - Afscheidnemend trainer Tom De Cock redt Union in een kolkend Dudenpark

Union blijft in derde klasse

Union blijft in derde klasse

De spelers van Union Sint-Gillis vieren feest. Foto: Koen Merens

Sint-Gillis/Vorst -

Vorige week werd een lamlendig acterend Union in eigen huis nog met forfaitcijfers afgeslacht door Hasselt. Tegen Club Luik ondergingen de Brusselaars een ware metamorfose.

Union klopte het Luik van sportief manager Robert Waseige met het kleinste verschil, waardoor het stamnummer tien na een draak van een seizoen alsnog zijn hachje redt in derde klasse. Coach Tom De Cock zat vorige week nog in zak en as nadat hij door zijn ploeg in de steek werd gelaten. Het siert de gedreven coach dat hij hardnekkig bleef geloven in zijn troepen.

De Cock werd eerst gedumpt door de Brusselse directie, die zo het eigen falen op de transfermarkt wou verdoezelen, maar werd nadien terug gehaald om nu als reddende engel door de grote poort het Dudenpark te verlaten voor een nieuwe uitdaging bij Tempo Overijse.

De Cock verving de geschorste Kipeya centraal achterin door Sow en dat bleek een gouden zet, want de kleine kleurling verloor nauwelijks een duel. De Rwandese international Godfroid werd als linksachter geposteerd in plaats van de geschorste Dieme.

‘Fier op de groep’

Liefst 4.000 kijkers zakten af naar het Dudenpark. De bezoekende Luikse supporters kleurden rood en zwart terwijl de rest van het stokoude Joseph Mariënstadion geel en blauw oogde, waardoor de oudere fans zich opnieuw in eerste klasse waanden. De Cock glunderde na een bewogen seizoen.

‘De voorbije week werd vooral veel gepraat. Na een draak van een match tegen Hasselt volgde nu een glansprestatie tegen Luik. Ik las de spelers de levieten na hun wanprestatie, maar hield hen ook voor dat ze de knop moesten omdraaien en nog een nieuwe kans kregen. Die hebben ze met beide handen gegrepen. Ik ben fier op deze groep. Ik hoop dat de clubdirectie nu de juiste conclusies trekt. De spelersgroep mist een paar leiders. Ik zal Union steeds herinneren als een schitterende club met fantastische supporters die tweede klasse verdienen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio