Voetbal - Vrouwenploeg van Beerschot krijgt onderdak bij Antwerp

‘Voortdoen in BeNeLeague’

‘Voortdoen in BeNeLeague’

De vrouwen van Beerschot voetballen straks als Royal Antwerp FC op de Bosuil. Foto: kfe

Deurne -

Bij de mannenploeg lijkt het ter ziele gegane Beerschot onderdak te vinden bij Wilrijk, maar de vrouwenploeg vond onderdak bij... Antwerp. Ook al omdat een topploeg in het vrouwenvoetbal gekoppeld moet zijn aan een eerste- of tweedeklasser.

‘Onze ploeg eindigde in het voorbije seizoen bij de top vier in de Belgische competitie, waardoor ze opnieuw mag aantreden in de BeNeLeague, de gemengde competitie van Belgische en Nederlandse toppers’, legt coördinator Dave Verboven uit.

‘Na de algemene vergadering van Antwerp hebben wij alle documenten ondertekend en nog dezelfde avond bezorgd bij de voetbalbond. Antwerp vroeg de licentie aan, zodat alles officieel is. Wij spelen als Royal Antwerp FC vrouwen in de komende competitie.’

Maar er hangt nog één probleem in de lucht: spelen de vrouwen opnieuw in de BeNeLeague of in eerste nationale, omdat hun aanvraag voor de BeNeLeague - om begrijpelijke redenen - te laat werd ingediend?

‘Wij rekenen nog steeds op een terugkeer in de supernationale competitie en de advocaten van Antwerp zullen vandaag nog een vraag in die zin formuleren’, zegt Dave Verboven.

Hoe reageren de vrouwen zelf op de overstap van Beerschot naar Antwerp? En willen zij nog meedoen, mocht de club verplicht worden in eerste nationale te starten?

‘Ach, aanvankelijk werd er natuurlijk wat lacherig gedaan over een overstap naar Antwerp, maar achteraf kwamen velen ons toch bedanken omdat we in het project bleven geloven. De aanvoerster polst momenteel wie wil blijven en de antwoorden klinken redelijk positief. Twee speelsters die van Anderlecht wilden overkomen - doelvrouw Seynaeve en Annelies Van Loock - lieten weten dat ze het niet zagen zitten. Muchez vroeg dan weer een witte transfer naar Anderlecht, maar we gaan met haar nog eens praten. En over Nainggolan tasten we in het duister, want zij is al drie weken niet meer bereikbaar. Intussen tekende de Amerikaanse McLoughin bij ons. Wij spelen onze thuismatchen op de Bosuil en als dank willen we de fandag van Antwerp opluisteren met een vrouwenmatch tegen bijvoorbeeld Leverkusen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio