Bijna tien procent meer nieuwe personenwagens ingeschreven in mei

In mei zijn in België 44.519 nieuwe personenwagens ingeschreven, of 9,17 procent meer dan in dezelfde maand in 2012. Toen ging het om 40.780 nieuwe personenwagens. Dat hebben de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en Febiac, de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie, maandag meegedeeld.

Ook de inschrijvingen van nieuwe gemotoriseerde tweewielers (+16 pct) en van bedrijfsvoertuigen namen toe. Bij de bedrijfsvoertuigen ging het om een stijging van 26,6 pct bij de voertuigen van maximaal 3,5 ton, een stijging van 39,6 pct bij de voertuigen tussen 3,5 en 16 ton en van 27,6 pct bij de bedrijfsvoertuigen van meer dan 16 ton. Bij die laatste categorie werden in mei wel 12 procent minder vrachtwagens ingeschreven ten opzichte van mei vorig jaar.

Febiac zegt de resultaten met “afgemeten tevredenheid” te onthalen. De sectorfederatie herinnert immers dat de Directie Inschrijvingen Voertuigen (DIV) een jaar geleden een nieuw informaticaplatform in gebruik nam. “De inwerkingstelling daarvan had toen gevolgen voor de opgetekende inschrijvingsresultaten van mei 2012 en maken elke vergelijking over die precieze periode erg moeilijk”, klinkt het. De sectorfederatie stelt dat globaal genomen de automarkt over de voorbije vijf maanden op hetzelfde niveau zit als vorig jaar.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees