Directeur zakmessenfabrikant Victorinox overleden

Directeur zakmessenfabrikant Victorinox overleden

Foto: AFP

Carl Elsener is op negentigjarige leeftijd in Zwitserland overleden. Hij was de directeur van het bedrijf Victorinox, de officiële fabrikant van Zwitserse legermessen. Dat meldt het familiebedrijf in Ibach dinsdag,

Carl Elsener, ook wel ‘Carl III’ genoemd, ‘heeft een groot deel van zijn energie aan het bedrijf, aan zijn medewerkers en aan het legendarische Zwitserse zakmes gewijd, gedurende meer dan 70 jaar’, deelde het bedrijf mee. Het kleine zakmes met het Zwitserse witte kruis ‘symboliseert vandaag wereldwijd de Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid’.

De vader van elf kinderen nam de leiding over het bedrijf dat werd gesticht door zijn vader in 1950. Toen werden de messen nog met de hand gemaakt. Onder zijn leiding werd het bedrijf volledig geautomatiseerd en ging het zich eveneens specialiseren in horloges, koffers en kleding. ‘Het was een onvermoeibare man, die tot 2.00 u ‘s morgens kon werken’, verklaarde een woordvoerder van het bedrijf.

Het bedrijf wordt gecontroleerd door een stichting die in 2000 ingesteld werd om de duurzaamheid te waarborgen, en heeft 1.850 mensen in dienst. Victorinox realiseert een omzetcijfer van 410 miljoen Zwitserse frank (341 miljoen euro). Victorinox maakt dagelijks 60.000 zakmessen en 60.000 keukenmessen.

Vandaag wordt het bedrijf geleid door zijn oudste zoon, Carl IV.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees