Onderhandelingen voor nieuwe winkels aan Carrefour

Sint-Eloois-Vijve -

De plannen voor de vernieuwing van de site Carrefour op de Gentseweg krijgen vorm. Dat bevestigt Filip De Bois, verantwoordelijke bij Redevco, het bedrijf dat eigenaar is van de site.

Er komen acht nieuwe winkels op de site. Die zullen samen ruim 5.000 vierkante meter extra winkelplezier bieden.

De grootste winkel wordt 1.000 vierkante meter groot, drie andere 800 tot 900 vierkante meter en vier andere 400 tot 500 vierkante meter.

Welke winkels er komen kan eigenaar Redevco nog niet preciseren. ‘Er zijn onderhandelingen bezig, maar er zijn nog geen contracten getekend’, zegt De Bois. ‘De nieuwe zaken zullen geen concurrentie betekenen voor winkels uit het stadscentrum. Dat zijn we met het stadsbestuur overeengekomen.’

Er komen niet alleen nieuwe winkels op het terrein rond de Carrefour. Zowel de parking als de bestaande gebouwen krijgen een facelift.

Nog geen concrete timing

De Carrefour en de Lunch Garden blijven op de huidige plaats. Auto 5 zal vermoedelijk verhuizen naar een locatie wat verderop op het terrein.

Een concrete timing is er nog niet. ‘We hebben recent de bouwaanvraag ingediend en het is nu wachten op de goedkeuring ervan’, besluit De Bois.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio