Zeven verdachten opgepakt in Nederland inzake drugstransporten met Belgische connctie

In Nederland zijn dinsdag zeven mannen opgepakt die te maken zouden hebben met grootschalige import van cocaïne, zo meldt het Nederlandse Landelijk Parket. Ze zouden onder meer betrokken zijn geweest bij het beschieten van een truck die eind januari vanuit de Antwerpse haven naar Limburg reed met pakketten drugs. Naast de arrestaties vonden dinsdag ook 23 huiszoekingen plaats.

Een nietsvermoedende trucker had op 21 januari twee containers met artisjokken uit Peru geladen in de Antwerpse haven. Nabij Genk werd hij klemgereden; de criminelen schoten daarbij ook met kalasjnikovs. Uit een van de containers haalden de mannen pakketten met vermoedelijk cocaïne. De politie trof later nog 110 kilogram coke aan in de container.

Begin februari werd in Nederland al een eerste verdachte opgepakt voor de overval. Nu komen nog zeven verdachten voor de feiten in aanmerking. Ze zouden ook betrokken zijn geweest bij het transport van 285 kilogram cocaïne in een lading bananen vorige week via de haven van Antwerpen en van 114 kilogram in een lading hout in april via Rotterdam. Beide werden door de Nederlandse politie onderschept. De verdachten zouden ook bezig zijn geweest met een transport uit Colombia, dat onlangs daar werd onderschept.

Het Antwerpse parket wilde dinsdagavond nog niet dieper ingaan op de zaak, maar benadrukt dat politie en gerecht in Antwerpen de voorbije maanden intens hebben samengewerkt met hun Nederlandse collega’s en dat ook blijven doen, “wat trouwens noodzakelijk is in de strijd tegen dit fenomeen”.

Corrigeer

NIEUWS