Raad van State vernietigt Vlaamse overheidssteun voor voetbalstadions

Raad van State vernietigt Vlaamse overheidssteun voor voetbalstadions

Aan de Ghelamco Arena, het nieuwe stadion van AA Gent, wordt volop gewerkt. Foto: Photo News

De Raad van State heeft een besluit van de Vlaamse regering vernietigd rond de steun aan voetbalclubs. Zij konden een achtergestelde lening van vijf of tien miljoen euro krijgen voor het bouwen of verbouwen van hun stadion. Gent zat al vergevorderd in de procedure. De Vlaamse regering zoekt een oplossing, zei minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) in het Vlaam Parlement.

Op 11 december 2009 keurde de Vlaamse Regering een besluit goed dat voetbalclubs de kans biedt om Vlaamse steun te krijgen voor de bouw van multifunctionele voetbalstadions. Een tiental clubs had interesse. Op 28 mei vernietigde de Raad van State, na een klacht van Beerschot, het Vlaamse besluit, omdat het in strijd is met de Europese regels.

Veli Yuksel (CD&V) en Peter Gysbrechts (Open VLD) ondervroegen minister Muyters in het parlement. Hij zei dat er aan de tien dossiers intussen veel is gewijzigd. Muyters wil ‘van de gelegenheid gebruikmaken om een nieuw voorstel te lanceren in de Vlaamse regering, waarbij we rekening houden met de gewijzigde situatie’.

‘Voor degenen aan wie we ons engagement hebben gegeven, en die al vergevorderd zijn, met name Gent, moeten we uitzoeken hoe we dat kunnen invullen.’

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden