De Nederlander die op kosten van de NMBS in Italië de kwaliteit van de Fyra moest controleren:

‘Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-)’

Richard de Leeuw had het naar zijn zin in Italië en liet weten dat de Fyra ‘helemaal in orde’ was.

‘Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-).’ De Nederlander die de voorbije jaren door de NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS) betaald werd om in de Italiaanse fabrieken de kwaliteit van de Fyra te controleren, heeft daar duidelijk mooie tijden beleefd.

‘Net terug uit de fabriek. Komt allemaal goed met deze prachtige jongens.’ Die woorden vergezellen op Twitter een foto van twee Fyra-treinstellen in aanbouw. Datum: 22 maart 2011. Auteur: Richard de Leeuw, de Nederlander die als ‘projectmanager’ de bouw van de Fyra in de gaten hield, in opdracht van de de NS en NMBS. Daar hoorden uiteraard verplaatsingen bij naar de filialen van AnsaldoBreda in Napels en Pistoia, op 30 kilometer van Firenze. En op die reisjes ging het er duidelijk erg ontspannen aan toe. Op de Twitter-pagina van De Leeuw gaat de opmerking ‘een nieuwe dag om over de V250 te praten’ gepaard met een idyllisch plaatje van een door cypressen omgeven Toscaanse villa. En op 13 april 2011 klinkt het zo: ‘Ik ben in Italië. Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-).’

Lees alles over de 43 reisjes die de NMBS-toplui zelf naar Italië maakten 'om de kleur van de zetels te kiezen' in Het Nieuwsblad van donderdag 6 juni.

Corrigeer

MEER NIEUWS