Bouckaert vertrekt bij Belfius

Bouckaert vertrekt bij Belfius

Alfred Bouckaert Foto: BELGA

Alfred Bouckaert heeft ontslag genomen als voorzitter van de raad van bestuur bij Belfius. Woordvoerster Moniek Delvou bevestigde het nieuws woensdagavond aan De Tijd.

 De Belfius-woordvoerster haalt 'persoonlijke redenen' aan als reden voor het ontslag. De raad van bestuur nam akte van de beslissing en betreurt het ontslag, zei Delvou nog, die geen verdere commentaar gaf.

Volgens De Tijd heeft het vertrek van Bouckaert mogelijk te maken met het dossier over de 'forfaitaire buitenlandse belasting', waarbij Bouckaert als ex-topman van Credit Lyonnais betrokken was. Via dat systeem hadden Belgische belastingplichtigen die in het buitenland roerende voorheffing hadden betaald, recht op een forfaitaire belastingaftrek van 15 procent. Zo betaalden ze geen twee keer belastingen. Nadat fraude aan het licht was gekomen, werd het systeem in 1992 afgevoerd. Veertien banken hadden constructies opgezet met valse waardepapieren.

Alfred Bouckaert (66) werd na de nationalisering van Dexia in 2011 door de regering benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

Bouckaert is momenteel op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees