Politie schiet vluchtende inbreker neer

Politie schiet vluchtende inbreker neer

Foto: wel

LIER/DUFFEL -

Op basis van de eerste vaststellingen ter plaatse lijkt het erop dat de agent die donderdagochtend een vermoedelijke inbreker neerschoot in Lier, handelde uit wettige zelfverdediging. Dat zegt het parket van Mechelen. De agent is dan ook in vrijheid gesteld. De neergeschoten man ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis en kon nog niet worden verhoord. Zijn kompaan is inmiddels door de onderzoeksrechter aangehouden.

De inbrekers sloegen de glazen deur van kapsalon Kreatos in Duffel aan diggelen met een steen die ze op straat hadden gevonden. Ze doorzochten alle kasten en braken in de keuken achteraan een kluis uit. Daarna vluchtten ze, met de kluis onder de arm, per scooter richting Lier. De politie zette de achtervolging in.

'In Lier werden de verdachten uiteindelijk klemgereden en agenten van de lokale politie van Lier maanden hen aan te stoppen', zegt Steven De Winter, woordvoerder van het Mechelse parket. 'Ze zouden echter doorgereden zijn en dan zou een agent het vuur hebben geopend. Er wordt momenteel nog ter plaatse onderzocht of dat inderdaad het geval was en als dat zo is, of de agent handelde uit wettige zelfverdediging.'

Val van scooter

Een van de inbrekers werd geraakt, maar ondanks zijn verwondingen ging het tweetal er alsnog vandoor. Even verderop viel de geraakte verdachte echter van de scooter. Hij werd door de hulpdiensten naar een Antwerps ziekenhuis overgebracht. De man was even in kritieke toestand, maar onderging ondertussen een spoedoperatie. Zijn toestand zou nu stabiel zijn.

Ondertussen is ook de tweede verdachte van de feiten opgepakt. De buitgemaakte kluis bleek uiteindelijk leeg te zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio