Gilbert is derde best betaalde wielerprof

Wereldkampioen Gilbert Foto: jobat.be

Giro-winnaar Vincenzo Nibali wordt met een jaarsalaris van bijna 4 miljoen euro de best betaalde wielrenner ter wereld. Zijn nieuw contract bindt hem tot 2016 aan Astana. Veel geld, maar weinig in vergelijking met grootverdieners in andere sporten.

Vincenzo Nibali steekt met zijn nieuw contract Philippe Gilbert (vermoedelijk jaarlijks 3,3 miljoen euro) en Alberto Contador (vermoedelijk 3,5 miljoen euro) voorbij. Puur op basis van jaarsalaris wordt hij de best betaalde wielrenner ter wereld.

Wielrenners, in tegenstelling tot pakweg tennissers of golfers, halen nog steeds het gros van hun inkomsten uit hun loon. Hoe dan ook, voor de nieuwe Forbes-lijst met grootverdieners in de sport kwam Vincenzo Nibali niet in aanmerking. De gebrekkige inkomsten uit tv-rechten en hoe die worden verdeeld blijven een belangrijke rem op de lonen in het wielrennen.

Nibali won vorige maand de Giro en laat daarom de Ronde van Frankrijk aan zich voorbij gaan. Hij rijdt in juli wel de Ronde van Polen. ‘Maar volgend jaar zullen we bekijken om Nibali aan de start te brengen in de Tour’, aldus nog Vinokourov.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.