Loodgieter Geert Van Broeck gaat werken met bakfiets

‘Nooit meer zoeken naar parkeerplaats’

‘Nooit meer zoeken naar parkeerplaats’

Geert kan een hoop klein materiaal kwijt in zijn bakfiets. Foto: dji

Oostende -

Omdat hij de parkeerproblemen in de stad beu is, gaat loodgieter Geert Van Broeck voortaan werken met een bakfiets. ‘Geen vergunning meer nodig, geen dure parkeerplaatsen zoeken, geen boetes meer én we zijn sneller ter plaatse’, zegt Geert.

Het is wellicht een zorg van elke zelfstandige die in een stad moet werken: waar zet ik mijn bestelwagen? Op de stoep parkeren mag niet (zonder vergunning), een parkeerplaats vlakbij is vaak niet te vinden en een ganse dag op een parking staan kost een pak geld. Voor loodgieter Geert Van Broeck van GT Thermo Service zijn deze problemen van de baan. De Oostendenaar voert zijn opdrachten in het stadscentrum voortaan uit met een bakfiets.

Gisteren was zijn eerste werkdag op de fiets, voor een klus in de Langestraat. ‘We hebben gisteren het grote materiaal gelost met de bestelwagen. Vandaag en de komende dagen komen we hier werken met de fiets. Een bakfiets heeft tal van voordelen. Je bent sneller ter plaatse en je kan de fiets aan de voordeur plaatsen. Heel handig en interessant als je bijvoorbeeld plots opgeroepen wordt om ergens te depanneren’, zegt Geert Van Broeck.

Samen met collega Thor Theunissen is Geert binnen GT Thermo Service gespecialiseerd in het onderhoud en herstellingen van centrale verwarming en sanitaire installaties. ‘In mijn bakfiets zit onder andere onderhoudsmateriaal, een rookgasanalysetoestel, en een kleine boormachine. Hiermee kunnen we zeker weg als we plots opgeroepen worden’, vertelt Geert.

De keuze om een bakfiets te gebruiken, is eerder toevallig gemaakt. Het idee is ontstaan toen Geert aan het werken was bij de verbouwingen van fietswinkel Gino Carts & Bikes. ‘In die straat waren er weinig parkeerplaatsen. Op een bepaald moment moesten we materiaal halen, maar we vreesden onze parkeerplaats kwijt te spelen. We vroegen toen al lachend om een bakfiets te gebruiken uit de winkel, en zo is het idee uiteindelijk ontstaan. Vroeger heb ik sporadisch wel al eens een gewone fiets gebruikt om te gaan werken, maar handig was dat niet. Een bakfiets is uiteraard veel praktischer. Door met de bakfiets op pad te gaan, dragen we ook ons steentje bij aan een zuinige ecologische voetafdruk, wat ook niet onbelangrijk is’, besluit Geert Van Broeck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio