Nepdokter valt patiënten lastig in ziekenhuis

Lier -

In het Heilig Hartziekenhuis in Lier heeft een man zich donderdagochtend als dokter voorgedaan. Als nepdokter bezocht hij enkele patiëntenkamers. Met één patiënt was er fysiek contact. Het ziekenhuis diende een klacht in bij de politie.

Hoewel de hoofdingang van het ziekenhuis nog dicht was, slaagde de man er donderdagochtend rond 6 uur in om toegang te krijgen tot het ziekenhuis. Daar kon hij een doktersschort ontvreemden, waarna hij door enkele afdelingen van het ziekenhuis wandelde. Hij stapte ook zeker zes patiëntenkamers binnen op één en dezelfde afdeling. Daar deed hij zich voor als dokter en kwam hij zogezegd langs om de patiënt te onderzoeken. Adjunct-algemeen directeur Tom Michielsens bevestigt dat er met één patiënt daadwerkelijk fysiek contact is geweest.

Uiteindelijk werd de nepdokter aangesproken door enkele personeelsleden, maar niet veel later nam hij de benen. Op basis van de getuigenissen van de mensen die hem gezien hebben, kon de politie een persoonsbeschrijving opmaken van de nepdokter.

Het Heilig Hartziekenhuis betreurt het voorval. Het parket onderzoekt de zaak intussen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio