Bonte bevestigt overlijden Vilvoordse twintiger

Bonte bevestigt overlijden Vilvoordse twintiger

Foto: red

De 20-jarige Tarek Taketloune uit het Vlaams-Brabantse Vilvoorde is inderdaad vorige week om het leven gekomen in Syrië, zoals verschillende media maandag meldden. Dat bevestigt de burgemeester van de stad Vilvoorde, Hans Bonte.

Die heeft het nieuws vrijdag te horen gekregen van de ouders en uit officiële bron. Over de juiste omstandigheden waarin Tark Taketloune om het leven is gekomen, heeft ook Bonte geen duidelijkheid.

“Van zijn ouders hoor ik dat hij ‘s nachts zou getroffen zijn door een kogel maar in welke omstandigheden dat precies gebeurd is, daarover heb ik geen officiële informatie”, zegt de burgemeester.

Tarik Taketloune was in Vilvoorde niet gekend bij politie of gerecht, aldus nog de burgemeester. “Hij had een relatief normale schoolcarrière achter de rug en er had zich nooit enig incident voorgedaan waarbij hij in aanraking was gekomen met de politie. Het ging eigenlijk om een doorsnee jongeman die enkele maanden geleden beginnen radicaliseren is onder invloed van oorlogspredikers.”

Nauwelijks twee weken geleden werd de oudere broer van Tarek Taketloune, Elias (23), wel aangehouden op verdenking van deelname aan terroristische activiteiten toen hij vanuit Syrië terugkwam naar België.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees