Verdediging Club Brugge start geblesseerd aan voorbereiding

Verdediging Club Brugge start geblesseerd aan voorbereiding

Foto: BELGA

Volgende week woensdag staat de eerste training van Club Brugge op het programma. De ziekenboeg zal echter bijna zoveel spelers tellen als er op het trainingsveld zullen staan.

Gisteren werd bekend dat middenvelder Vadis Odjidja zich blesseerde tijdens een individuele loopoefening. Daardoor is hij tot eind augustus buiten strijd. Ook Thomas Meunier en Jim Larsen zijn nog voor langere tijd out. Larsen sukkelt nog met zijn knieblessure en volgt nu een opbouwingsprogramma. Hij sluit pas in oktober bij de groep aan. Meunier werd eind mei geopereerd aan de lies. Die blessure houdt de Waal nog tot half september van de velden. Oscar Duarte en Laurens De Bock sukkelen dan weer met kleine kwaaltjes. De Costa Ricaan heeft een overbelaste lies en start de voorbereiding met een individueel programma. De Bock verzwikte zijn enkel bij de nationale beloften en zal begin juli de trainingen hervatten.

Goeds nieuws is dan weer te melden uit het kamp van Jonathan Blondel en Björn Engels. Blondel staat als sinds maart aan de kant, maar kan de voorbereiding starten. ‘Na mijn operatie heb ik keihard gewerkt om terug op niveau te komen. Ik ben volledig klaar om met de groep de trainingen te beginnen’, aldus de middenvelder met de meeste dienstjaren bij blauwzwart. De jonge verdediger Björn Engels kan na een inactiviteit van een half jaar ook aan de eerste groepstraining deelnemen.

Corrigeer