Jonger en hipper team moet tij keren

Oude Vismijn zoekt een nieuw elan

Oude Vismijn zoekt een nieuw elan

Hugo Contino (links) en Erik Parijs: ‘Tegen eind dit jaar willen we het slechte imago afgeschud hebben.’ Foto: lva

GENT -

Vanaf morgen begint de Oude Vismijn met een propere lei. Het nieuwe team wil een lagere drempel en een jonger en hipper imago. De naam Bord’eau laat men vallen. Het wordt gewoon De Oude Vismijn.

Het parcours dat de Oude Vismijn de voorbije 2,5 jaar aflegde, mag op zijn minst hobbelig worden genoemd. De hoge verwachtingen werden niet waargemaakt. De kwaliteit was te wisselend, net zoals het humeur van het personeel. Ondanks de unieke ligging en de respectvolle restauratie lukte het niet. Rudy Leroy van de Lofting Group restaureerde en renoveerde het gebouw. Een maand geleden gooide hij de handdoek in de ring. Hij droeg de exploitatie over aan een nieuw team. Dat bestaat uit Gentenaar Hugo Contino, die onder meer restaurant Villa Cento Passi runde, en Erik Parijs, die als projectontwikkelaar (samen met enige stille investeerders) meestapte in het verhaal. De nieuwe vennootschap heet Penny Lane, naar de beroemde Beatles-song. Het ontwerpersteam Not Before Ten gaf de zaak een nieuwe look. De bar met tegels is een knipoog naar de vismarkt van weleer. Errond staan stevige fauteuils. Op de tafels in de brasserie is het linnen verdwenen. ‘We waren veertien dagen dicht en we willen een breuk maken met het verleden. Het moet losser en het mag wat hipper zijn. Met Wifi overal’, zegt Contino. De prijzen zijn gezakt en er is een verschillende kaart voor ’s middags en ‘s avonds. ’s Avonds is het menu een krant: De Oude Vismijn Daily. ‘We willen een pure, zuivere brasseriekeuken die zuiders is getint’, zegt Contino. De jonge Nina De Cuyper leidt de zaal, het opnieuw samengestelde keukenteam heeft Tom Fluit (Dock’s café, Vin d’Ou) en Kaspart Stuart (Brasserie Appelmans, Josephine’s) als adviseurs. Windschermen beschermen het terras beter tegen het nukkige weer. Met dj’s, een pianist of live-bands willen ze leven in de brouwerij brengen. ‘Tegen eind dit jaar willen we het slechte imago afschudden en moeten we er staan. We willen het binnenplein beter benutten, met een drankenkiosk en een terras. De toegang tot de bar en het restaurant is vanaf nu tegenover de toerismebalie ’, zegt Parijs. Tijdens de Gentse Feesten komt er een ‘Summer camp en dance hall’ in de feestzalen, samen met Culture Club, Charlatan en Decadence. In het restaurant plannen ze een ‘mosselfestijn’. In de Oude Vismijn zitten twee zalen: de Markt (grote zaal) en de Lieve (kleinere zaal). Contino zegt dat hij de huurprijzen voor de feestzalen aanzienlijk verlaagde en dat de verhuur weer vlot draait.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio