Celebs

Dj-duo Ed & Kim stopt door gehoorverlies

Dj-duo Ed & Kim stopt door gehoorverlies

Foto: cn

Het bekende Vlaamse dj-duo Ed & Kim zal deze zomer Pukkelpop niet afsluiten. Edwin Korver (foto rechts) moet stoppen met plaatjes draaien wegens gehoorproblemen. ‘Begin maart werd ik plots heel duizelig en had ik last van gehoorverlies. De volgende dag werd ik wakker en was ik doof aan mijn linkeroor.’ De artsen vermoeden dat de dj lijdt aan de ziekte van Mé­niè­re, waarvan de symptonen duizeligheid, gehoorverlies en tinnitus zijn.

Korver neemt medicatie maar zijn gehoorverlies is blijvend. ‘Ik ben nu hoorapparaten aan het uittesten. Ik draag al meer dan vijf jaar gehoorbescherming tijdens het draaien, dus dat kan de oorzaak niet zijn. Er is geen oorzakelijk verband tussen luide muziek en de ziekte van Ménière, maar de onregelmatige levensstijl van een dj is niet bevorderend voor de ziekte.’

Verdergaan als dj was dus geen optie voor Edwin Korver. Zijn wederhelft Kim Mathijs (links) gaat verder onder de naam Michael Midnight en zal in zijn eentje Pukkelpop afsluiten. ‘Ik had liever op een andere manier afscheid genomen van het publiek, maar het kan niet anders. Ik ga sowieso naar Pukkelpop, maar ik weet niet of ik naar de set van Kim ga. Het zou veel pijn doen’, geeft Ed toe.

Ed Korver zegt de muziekindustrie geen vaarwel: hij blijft aan de slag als labelmanager van News.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees