Anderlecht heeft eerste transfer rond

Anderlecht heeft eerste transfer rond

Voor Vico is het nog maar zijn eerste transfer. Hij is een jeugdproduct van Cordoba FC. Foto: ig

Anderlecht staat op het punt zijn eerste transfer te doen. ­Federico Vico (18) tekent eerstdaags een vijfjarig contract en krijgt ook 700 procent meer loon dan bij de Spaanse tweede­klasser Cordoba. Paars-wit betaalt zo’n 1,5 miljoen voor de box-to-box- middenvelder.

Federico Vico keerde gisteren terug naar Cordoba na het EK-kwalificatietornooi in Polen met de Spaanse U19. De ­Spanjaarden wonnen daar hun eerste twee matchen tegen ­Polen (1-0) en Griekenland (2-0) en daarin scoorde Vico twee keer. Vooral zijn eerste treffer was een pareltje. Tegen de Polen poeierde de middenvelder de bal van op dertig ­meter in de winkelhaak. Na die openingsmatch begon Vico wel twee keer op de bank en speelden de Spanjaarden nog gelijk tegen Kroatië.

Voor Liverpool, Bordeaux en Benfica

Zijn rentree bij Cordoba lijkt echter van korte duur te zullen zijn. De middenvelder heeft een principeakkoord met ­Anderlecht en die deal wordt snel afgerond. Paars-wit troeft daarmee Bordeaux, Benfica en Liverpool af. Cordoba FC heeft het financieel niet erg breed en Anderlecht gaf de club de ­garantie dat ze snel centen zal zien.

Zo verandert Vico voor het eerst in zijn leven van club. De middenvelder is een jeugdproduct van Cordoba en brak twee seizoenen geleden door in het eerste elftal. Afgelopen seizoen was hij een vaste waarde met ­negentien basisplaatsen en zes doelpunten. ­Cordoba eindigde veertiende in de tweede klasse. Toch zijn alle scouts het erover eens dat Vico een groot ­talent is. Hij is fysiek sterk, technisch ­begaafd, heeft een goeie trap en is snel. Alleen moet hij ­tactisch nog worden bijgeschaafd: positiespel, meeverdedigen in ploeg...

RSCA hoopt alleszins dat de waarde van Vico in de loop van de jaren alleen maar zal stijgen zoals dat ook bij Matias ­Suarez gebeurde. Na een aanpassingsperiode in België kan hij concurreren met Sacha Kljestan en ­Dennis Praet.

Nummer 28

Opmerkelijk aan Vico is dat hij bij Cordoba met het ­rugnummer 28 speelde. Hij koos dat cijfer omdat het ook het eerste nummer was van ­Cristiano Ronaldo bij Sporting Lissabon en ook het nummer dat hij eigenlijk wou bij Man United vooraleer hij de legendarische 7 kreeg.

Ronaldo is het grote voorbeeld van Vico. Bij Anderlecht is het nummer 28 nog beschikbaar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.