The Supremes spelen op 20 jaar Fonnefeesten

The Supremes spelen op 20 jaar Fonnefeesten

De soulkoninginnen van The Supremes komen naar Lokeren voor een eenmalig optreden in België. Foto: repro lcl

Lokeren -

Twintig jaar Fonnefeesten, dat mag goed gevierd worden. Op zaterdag 3 augustus pakken de organisatoren uit met een feestprogramma en soulgroep The Supremes.

‘Voor ons jubileum mocht het wat meer zijn’, vertelt programmator Geert Van Hoye. ‘We dachten er eerst aan om elke dag iets te plannen, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om op zaterdag 3 augustus een feestprogramma uit te werken.’

En daar zijn de organisatoren in geslaagd. 's Avonds komen The Supremes, de soulband waarin muzieklegende Diana Ross zong en een van de Motownboegbeelden uit de jaren zestig, afgezakt naar de Oude Vismijn. ‘De soulkoninginnen komen speciaal uit Los Angeles overgevlogen voor een eenmalig optreden in België’, aldus Van Hoye.

Bekende nummers van de Supremes zijn onder andere Where Did Our Love Go en Stop! In the Name of Love.

Diana Ross zal er uiteraard niet bij zijn in Lokeren. Haar laatste optreden met The Supremes dateert van januari 1970.

Een andere groep die door het publiek vast en zeker gesmaakt zal worden, is de Lokerse band Juice Of The Barley, die dertien jaar geleden stopte.

‘We hoorden dat het leuk zou zijn als we nog eens eenmalig zouden optreden’, vertelt Erwin Huyghe, beter bekend als De Wiene.

‘Al onze bandleden waren meteen erg enthousiast om nog een keer op te treden. Onze sound is nooit weggegaan, maar alleen aan de structuur moet nog wat gesleuteld worden.’

De Wiene en zijn bandleden, allemaal uit Lokeren en omgeving, willen voor de jubileumeditie nog eens alles uit de kast halen.

Verder brengt een coverband een eerbetoon aan de Buena Vista Social Club en is er een schlagerparade.

Op het programma staan onder anderen Paul Severs, Danny Fabry, Matthias Lens, Laura Lynn en Willy Sommers.

‘We hebben gekeken naar de muziekgenres die door ons trouw publiek erg worden gesmaakt en uiteindelijk is het dit allegaartje geworden’, legt de programmator uit.

‘Soul wordt altijd geapprecieerd, maar ook schlagers bijvoorbeeld. Het wordt een namiddag en avond vol feestmuziek, bedoeld voor een divers publiek.’

De Antwerpse dj Sven Van Hees sluit het feestprogramma af. Hij zette de voorbije vier edities de Oude Vismijn steevast in lichterlaaie. Voor het jubileum heeft hij een verrassing in petto en brengt hij enkele gasten mee.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio