Celebs

‘Scholen kweken geesteszieke kinderen’

‘Scholen kweken geesteszieke kinderen’

Foto: Pol De Wilde - VUM

De excentrieke plastische chirurg Jeff Hoeyberghs geeft in het weekblad Dag Allemaal zijn ongezouten en provocerende mening over het onderwijs. Enkele quotes.

Over het vaderdagcadeau van zijn driejarig zoontje Louis.

“Hij kwam van school met een spaarpot met een versje op: ‘Lieve papa, deze spaarpot is voor jou. Vul zijn buikje nu maar gauw. En heb je dan een miljoen, dan kunnen we samen leuke dingen doen.’ Onvoorstelbaar! Daarvan ga ik over m’n nek! Allez, wat voor een gevoel geeft dit aan de vaders? Dat ze eerst een miljoen moeten hebben en dat ze dan pas leuke dingen kunnen doen?”

Over de leerplicht

“Zolang Louis graag naar school gaat, mag hij gaan. Maar de dag dat hij niet meer graag gaat, is ‘t gedaan! Dan geef ik hem zélf les. Ik zal er wel voor zorgen dat Louis tegen z’n twaalfde kan lezen, tellen, schrijven en rekenen. Ik ben daar snel klaar mee”.

Over huiswerk

“Huiswerk, da’s een regelrechte schande. Pure kindermishandeling”.

Over de ‘achteruitgang’ van het onderwijs

“Wij kregen les van gemotiveerde leraars. Leerlingen worden bezoedeld met allerlei onnozele ideeën. Scholen maken er een sport van om kinderen te belasten met dingen waar hun hersenen nog niet rijp voor zijn. Zo creëer je geesteszieken.”

Over schoolmoeheid

“Door kinderen naar school te sturen, vinden ze later juist géén job. Als je ze aan lagerwal wilt krijgen, moet je je kinderen vooral tegen hun goesting op school houden. Laat die mannekes op hun twaalfde schrijnwerker of zo worden”.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees