Ook renovatiewerken aan 116 bestaande woningen

Impeleer breidt uit met 38 woningen

Impeleer breidt uit met 38 woningen

De tweede fase van de uitbreiding van de wijk Impeleer is opgestart.

Sint-Pieters-Leeuw -

De sociale woonwijk Impeleer breidt uit. De Gewestelijke Maatschappij voor de Volkshuisvesting uit Sint-Pieters-Leeuw is gestart met de bouw van 38 nieuwe woningen.

De wijk Impeleer in Sint-Pieters-Leeuw telt meer dan 120 sociale woningen. Onlangs werden er twaalf nieuwe eengezinswoningen opgeleverd in een eerste fase van de uitbreiding van de Impeleer. In een tweede fase worden er nu nog eens 38 nieuwe woningen bijgebouwd.

'Het gaat om 20 stapelwoningen en 18 eengezinswoningen', vertelt directeur van de Volkshuisvesting Marc Paesmans. 'In een stapelwoningen zijn er woningen op het gelijkvloers en op de bovenverdieping ondergebracht. Het concept is zo opgesteld dat de toegangen nooit op dezelfde lijn liggen zodat het maximum aan privacy is gegarandeerd. Omdat we werken met half ondergrondse parkeergarages kunnen we spelen met de niveaus. De woningen liggen bovendien langs een plein. Langs de andere zijde van het plein komen dan de eengezinswoningen', doet Marc Paesmans het concept uit de doeken. Acht woningen zijn koopwoningen, 30 zijn huurwoningen.

Aan de werken hangt een prijskaartje van 5,2 miljoen euro. Onder meer de provincie Vlaams-Brabant komt met een subsidie van 300.000 euro over de brug.

Maar de nieuwbouwwerken zijn niet de enige werken die momenteel aan de gang zijn in de Impeleer in Sint-Pieters-Leeuw. Van 116 bestaande sociale woningen bleek de renovatie van daken, buitenschrijnwerk en garages dringend nodig. De dakbedekking en het buitenschrijnwerk wordt er systematisch vervangen zonder dat de bewoners hoeven te verhuizen. Deze werken zijn inmiddels al een jaar bezig en zullen nog ruim een jaar duren vooraleer alle woningen zijn aangepast. Ook hier bedraagt het prijskaartje 5,2 miljoen euro.

Nog op Leeuws grondgebied is de Gewestelijke Maatschappij voor de Volkshuisvesting ook bezig met de renovatie van 84 appartementen in de Oeverbeemd in Ruisbroek. Om te beantwoorden aan de nieuwe normen worden de 84 appartementen gereduceerd tot 70 omdat van 28 eenkamerappartementen 14 tweekamerappartementen worden gemaakt. Ook deze werken duren nog ruim een jaar. Nog in Ruisbroek heeft de Volkshuisvesting plannen voor sociale woningen in de Kerkstraat maar hier wacht men nog op de onteigening van één woning.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio