Ageas beboet voor Fortis-leugens

Ageas beboet voor Fortis-leugens

Foto: EPA

De toezichthouder op de financiële markten FSMA legt Ageas een boete van een half miljoen euro op voor misleidende communicatie door voorganger Fortis. De zaak gaat terug tot 2008, toen Fortis een deel van ABN Amro kon inlijven.

Dat meldt Ageas vanmorgen. De verzekeraar zegt in beroep te gaan tegen de uitspraak. Ook een bestuurder en een directielid van het toenmalige Fortis zijn veroordeeld, maar Ageas geeft hier geen verdere details over.

De FSMA wil voorlopig geen commentaar geven. De toezichthouder doet dit pas na het verstrijken van de wettelijke termijn waarbinnen beroep kan worden aangetekend. De precieze inhoud van de uitspraak wordt dus pas over een maand publiek.

Volgens Ageas verwijt de toezichthouder Fortis dat het tussen mei en juni 2008 beleggers te laat of onjuist heeft ingelicht over een aantal zaken die betrekking hadden op de desastreus uitgedraaide overname van ABN Amro. Die informatie had betrekking op de verwachte solvabiliteit na de overname, het succes van de uitgevoerde kapitaalverhoging en de voorwaarden die de Europese Commissie heeft opgelegd.

De AFM, de Nederlandse tegenhanger van de FSMA, had al in 2010 een gelijkaardige uitspraak gedaan. Ook daar ging Ageas in beroep tegen de boete. Die procedure loopt nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees