Marc Coucke gaat ook KV Oostende sponsoren

Marc Coucke gaat ook KV Oostende sponsoren

Foto: rudy declerck

Eersteklasseclub KV Oostende heeft met Versluys Bouwgroep en Ettix twee grote sponsors aangetrokken. CEO Yves Dejaeghere stelde ze woensdagmiddag voor in het bijzijn van topmannen Bart Versluys en Marc Coucke. Het gaat om een contract van twee jaar, mits behoud in eerste klasse dit seizoen.

De voorbije weken wachtten de supporters van KV Oostende angstvallig op een nieuwe sponsor, want de financiële basis van de promovendus is niet zo breed. CEO Dejaeghere was dan ook gelukkig dat de komst van de sponsors kan zorgen voor de nodige stabiliteit in de club na de heisa met Zulte Waregem en Patrick Decuyper. Volgens Dejaeghere zal ook de stad Oostende over de brug komen met 3 à 4 miljoen euro als KVO zich verzekert van behoud.

Versluys en Etixx verbinden hun naam voor twee jaar aan de voetbalploeg, tenzij de club volgend jaar terug naar tweede klasse zakt. 'Maar onze ambitie is de veertiende plaats', aldus Dejaeghere. Coucke trad hem bij. 'Het is vaak zo dat een ploeg die uit tweede klasse komt verrast. Ook wij kunnen verrassen.'

Shirt- en hoofdsponsor Versluys was eerder al sponsor van KVO. 'Dit past perfect in onze groeistrategie voor de komende jaren. We hopen wat meer internationale ‘exposure’ te genereren, onder meer voor ons bouwproject op Oosteroever', aldus Bart Versluys die daar ongeveer 1.000 appartementen zal bouwen.

Coucke

Ook Coucke was eerder al sponsor met Omega Pharma. Nu komt hij naar KVO met het product Etixx. 'Van zodra bekend raakte dat KVO eersteklassevoetbal zou spelen, wilden we iets doen. Voor Versluys was dit project te hoog, voor Etixx véél te hoog, vandaar dat we samen in het project stappen. We hopen het merk Etixx te verstevigen in België. In het wielrennen zit Etixx al stevig verankerd, maar we willen ons nu richten op het voetbal. We hebben al contracten met acht Belgische ploegen om hun spelers te begeleiden met onze voedingssuplementen.'

Coucke kon ook verzekeren dat de sponsoring in KVO geen invloed zal hebben op het financiële programma in het wielrennen.

Met de komst van beide sponsors kan het verhaal van KV Oostende nu echt beginnen. Woensdagnamiddag staat alvast de eerste training op het programma.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.