Avanti Stekene op kruissnelheid

Avanti Stekene op kruissnelheid

Het bestuur van Avanti Stekene voor het nieuwe supporterslokaal: café Schuttershof. Foto: pvl

Stekene -

Avanti Stekene is een feit. Het nieuwe voetbalproject is ontstaan uit de twee plaatselijke ploegen Straatje Stekene en KFC Stekene Sportief.

De nieuwe ploeg speelt op terreinen in de Heistraat. Café Schuttershof in de Kerkstraat wordt het nieuwe supporterslokaal.

Jarenlang werd ervoor geijverd om de twee plaatselijke voetbalploegen te fuseren.

De weg daar naartoe was bezaaid met vele obstakels.

Er zijn daarbij potten gebroken die waarschijnlijk nooit meer gelijmd kunnen worden, want de flamboyante voorzitter van Stekene Sportief, Marc De Kimpe, trok met zijn spelers en enkele bestuursleden naar Sint-Pauwels om daar volgend seizoen als fusieploeg de competitie aan te vatten.

De rest van het bestuur stapte mee in het nieuwe voetbalproject Avanti Stekene.

De nieuwe raad van bestuur bestaat uit vijftien leden: negen van Straatje Stekene en zes van Stekene Sportief.

‘Dit is de laatste keer dat we de oude ploegnamen vermelden, want vanaf vandaag is er alleen nog Avanti’, zegt Eric Audenaert, voorzitter van de raad van bestuur.

‘We raken met de ploeg stilaan op kruissnelheid en weten nu al dat we met 17 jeugdploegen uitkomen van U6 tot U21. Daar bovenop hebben we twee eerste ploegen, twee reserveploegen en een veteranenploeg. In totaal zijn dat nu al 296 leden. De komende jaren zal er ook vrouwenvoetbal en G-voetbal aangeboden worden.’

Tegen 1 september zullen extra kleedkamercontainers geplaatst worden om het grote aantal spelers op te vangen.

Intussen krijgen de plannen voor de nieuwe accommodatie, die tegen het seizoen 2014-2015 klaar moeten zijn, stilaan vorm. ‘Een architectenbureau, aangesteld door het gemeentebestuur, tekent momenteel een sportaccommodatie met vier kleedkamers, twee scheidsrechterskleedkamers, bergruimte, een EHBO-lokaal, sanitair en een ontvangstruimte’, bevestigt Philippe Moens, voorzitter van het dagelijks bestuur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio