OCMW maakt extra geld vrij voor huiswerkhulp

Gent -

Het Gentse OCMW maakt geld vrij voor twee projecten waarbij kinderen van cliënten begeleiding krijgen bij het maken van hun huiswerk. ‘Een heel concrete stap in de strijd tegen kinderarmoede’, zegt OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A).

‘Huiswerk maken is niet in alle gezinnen een eenvoudige klus’, zegt Coddens. ‘Niet alle ouders zijn vertrouwd met de leerstof, soms is er een taalachterstand... Allemaal factoren die er toe kunnen leiden dat de kinderen het moeilijk krijgen op school. Via huistaakbegeleiding kunnen we daar iets aan doen.’

Het OCMW neemt die taak niet zelf in handen, maar steunt twee vzw’s financieel. De eerste is vzw Katrol, met leerlingen van de Arteveldehogeschool. ‘Die gaan in het kader van hun lerarenopleiding kinderen aan huis helpen. Voor hen is dit ook een stuk praktijkstudie. Hun project zetten we verder en steunen we met 20.000 euro’, aldus Coddens.

Vzw Uilenspel krijgt voor het eerst 10.000 euro. Hier gaat het om een initiatief van vrijwilligers die kinderen helpen in Sint-Amandsberg, Sluizeken-Tolhuis-Ham en de Brugse Poort. In totaal kunnen elk jaar zo’n 250 kinderen huiswerkbegeleiding bij hen thuis krijgen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio