Doodsbedreigingen voor zwarte Italiaanse minister

Doodsbedreigingen voor zwarte Italiaanse minister

Foto: REUTERS

Cécile Kyenge, de Italiaanse minister van Integratie, heeft de voorbije dagen via het internet doodsbedreigingen ontvangen. Kyenge spreekt dit weekend op een multicultureel festival in de regio Veneto, de thuisbasis van de extreem-rechtse Lega Nord.

Kyenge, een Italiaanse van Congolose afkomst, werd in april benoemd tot minister van integratie. Sindsdien is ze het mikpunt van allerlei racistische beledigingen, vooral van parlementsleden van de Lega Nord.

Europarlementariër Mario Borghezio noemde Kyenge, de eerste zwarte minister in Italië, enkele dagen na haar aanstelling ‘meer geschikt als huishoudster dan als minister’. Verder verweet hij Kyenge dat zij ‘tradities van stammen’ aan Italië wil opleggen en dat Afrikanen ‘geen grote genieën’ hebben voortgebracht.

Vorig week postte Dolores Valandro, een ander Lega Nord-verkozene, een foto van Kyenge op Facebook met de vraag waarom niemand Kyenge ooit verkracht heeft, ‘al was het maar gewoon om haar te laten begrijpen wat de slachtoffers van die vreselijke misdaad ervaren? Een schande!’.

Kyenge spreekt dit weekend op een multicultureel festival in de regio Veneto, de thuisbasis van de extreem-rechtse Lega Nord. In de aanloop naar dat festival verscheen op een internetforum een oproep om Kyenge te doden. Sindsdien krijgt de minister extra bescherming.

Kyenge laat zich niet van de wijs brengen door de doodsbedreigingen en benadrukt dat alle Italiaanse ministers over bodyguards beschikken. ‘Je mag ook niet stellen dat een land racistisch is omdat bepaalde regio’s dat zijn,’ aldus de minister.

Volgens Kyenge ontbreekt Italië een cultuur van immigratie en is het probleem niet zozeer het racisme maar wel de onwetendheid over de andere.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees