Drie miljoen niet genoeg voor Batshuayi

Mitshy Batshuayi Foto: Belga

Michy Batshuayi wil naar Anderlecht of de Premier League, maar Standard doet er alles aan om zijn goudhaantje te houden. Swansea bood drie miljoen euro, maar voorzitter Roland Duchâtelet wees het bod resoluut af.

Anderlecht is duidelijk niet de enige club die Michy ­Batshuayi nauwgezet in de gaten houdt. Ook in Engeland hebben ze de 19-jarige Belgische aanvaller leren kennen. Dat blijkt alleszins uit het bod dat eersteklasser Swansea ­deze week uitbracht. Drie ­miljoen euro wou de Welshe club uittrekken voor ­Batshuayi, maar Standard maakte gisteren bekend dat de club het bod heeft geweigerd.

Of beter gezegd: Roland ­Duchâtelet heeft het bod geweigerd. De voorzitter van Standard vond het bod simpelweg te laag. Aangezien hij ook al weigerde om met Anderlecht rond de tafel te gaan zitten, lijkt hij vastbesloten om zijn goudhaantje op Sclessin te houden. ‘We willen absoluut dat Michy blijft’, benadrukte hij gisteren nogmaals.

Batshuayi, nog onder contract tot juni 2017, meldde zich gisteren dus voor het eerst weer op de Académie, net als alle andere basisspelers. Maar om ervoor te zorgen dat de speler niet te ontgoocheld achterblijft of begint te mokken, wil ­Duchâtelet zo snel mogelijk met hem aan tafel zitten. Om zijn salaris te verhogen en om over eventuele premies te onderhandelen.

Ezekiel en Vainqueur

Ook Imoh Ezekiel trainde gisteren mee. Mogelijk moet Duchâtelet ook met hem onderhandelen. Het contract van de 19-jarige ­Nigeriaan werd in december pas aangepast, maar komt niet overeen met zijn verdienste van het afgelopen seizoen.

De onderhandelingen met William Vainqueur schoten de voorbije maanden niet op. De middenvelder vond het verbeterde voorstel onvoldoende en rekent nog altijd op een vertrek deze zomer.

Standard bevestigde nog dat enkele Europese clubs geïnteresseerd zijn in doelman Eiji Kawashima, maar dat er nog geen bod werd gedaan.

Danny Verbeek wordt wellicht weer verhuurd aan NAC. Standard toont intussen interesse in Roberto Rosales, rechtsback van FC Twente, die ook bij zijn ex-club AA Gent genoemd wordt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.