‘Preibedrijf uit Meldert is voor ons prototype van innovatie’

© lds

De Boerenbond, Cera en KBC ondertekenden gisteren een samenwerkingsakkoord over het Innovatiesteunpunt. Dat is een aanspreekpunt voor land- en tuinbouwers met vragen over strategie, innovatie en duurzame ontwikkeling.

lds

De samenwerking tussen de grote organisaties werd beklonken in de Aalsterse deelgemeente Meldert, meer bepaald in het preibedrijf Ons Dagelijks Groen.

‘Het preibedrijf van Luc en Sonja De Neef toont perfect aan wat landbouwinnovatie betekent’, zegt Stijn Smet van het Innovatiesteunpunt.

‘De teelt is duurzaam, de producten worden vers van het veld verkocht en door landbouweducatie brengen ze de consument dichter bij de oorsprong van het voedsel. We gaven hen energie-advies en raad inzake promotie en marketing. Op basis van prei werden verschillende nevenproducten ontwikkeld, zoals preikaas, preisandwichen en preipralines. Ons Dagelijks Groen is een mooie showcase van hoe we bedrijven richting helpen geven.’

Jarenlang partners

Boerenbond en Cera waren al jarenlang partners in het Innovatiesteunpunt, met deze ondertekening zet ook KBC zijn schouders onder de werking. De drie partners willen, elk vanuit hun eigen insteek, de landbouw- en tuinbouwinnovatie nog verder stimuleren. KBC zal instaan voor advies over de financiële haalbaarheid van innovaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus