Gezin wordt al twee jaar gevolgd door Bijzondere Jeugdzorg

Moeder die kleuterjuf beschuldigde, komt nu zelf in opspraak

Moeder die kleuterjuf beschuldigde, komt nu zelf in opspraak

Foto: was

ANTWERPEN -

Bij het parket is een vierde klacht binnengelopen tegen de 23-jarige kleuterjuf van De Blokkendoos in Antwerpen. Maar intussen wordt ook alsmaar meer duidelijk over de mogelijke aanleiding van de heisa. Het gezin van de kleutertjes rond wie de eerste klacht werd ingediend, wordt al twee jaar gevolgd door Bijzondere Jeugdzorg.

De 4-jarige kleuter die volgens zijn moeder het slachtoffer werd van misbruik op de kleuterschool, wordt net als zijn 2-jarige zusje al twee jaar gevolgd door Bijzondere Jeugdzorg. Dat is formeel bevestigd aan onze krant door bronnen dichtbij het onderzoek.

Bovendien is er vóór die periode in Nederland een vonnis tegen de vrouw en haar gezin uitgesproken. De moeder in kwestie heeft de Nederlandse nationaliteit en is in 2011 zelf met het Nederlandse vonnis naar de politie in ons land gestapt, met de vraag om het te laten wijzigen. Ze werd doorverwezen naar Nederland. Mogelijk was de inhoud van dat vonnis de reden om haar dossier aan Bijzondere Jeugdzorg door te spelen.

Lees het hele verhaal in Het Nieuwsblad van zaterdag 22 juni

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio