N-VA’er steekt broek af voor zaal van 400 man

N-VA’er steekt broek af voor zaal van 400 man
DILBEEK - De genodigden van de jaarlijkse sportkampioenenviering in Dilbeek – zo’n 400 man, onder wie leden van verschillende jeugdverenigingen – zullen de editie van 2013 niet gauw vergeten. Niet vanwege het aantal medailles dat werd uitgereikt, wel door de ‘grap’ die schepen van Sport Frank De Dobbeleer (N-VA) uithaalde. De partij heeft het over een 'volledig misplaatste grap' en vraagt de schepen om zich te bezinnen.

De Dobbeleer vond er niet beter op dan zijn broek af te steken toen hij de naam moest afroepen van een laureaat, een Franstalige petanquevereniging. ‘Een sportvereniging met een Franse naam in Dilbeek: daar zakt mijn broek van af.’ Na een keertje te hebben rondgedraaid, bedekte de schepen zijn benen en deed hij verder met de viering.

Het partijbestuur van de N-VA neemt afstand van de daden van schepen De Dobbeleer en vraagt hem zich te bezinnen. 'Het gedrag van de schepen is beneden de waardigheid van een N-VA-mandataris én het schepenambt', klinkt het. 

'Volledig misplaatste grap''

Volgens Willy Segers, de burgemeester van Dilbeek, schuilt er geen politieke motivatie achter de daden van schepen De Dobbeleer. 'Schepen De Dobbeleer is goed bevriend met de voorzitter van de plaatselijke petanqueclub, die tevens N-VA-gemeenteraadslid is in Dilbeek. De schepen wilde een grap met zijn vriend uithalen, en liet bij het vermelden van de naam van de petanqueclub zijn broek zakken. Het was zeker geen symbolische actie tegenover de Franstaligen. Het was een grap tussen twee goede vrienden. Een volledig misplaatste grap', aldus Segers.

Volgens de burgemeester beseft schepen De Dobbeleer dat hij over de schreef is gegaan. 'Frank heeft een stommiteit begaan en hij excuseert zich daarvoor bij al wie hij buiten zijn bedoeling om zou hebben beledigd. Hij weet dat hij dit terug moet goedmaken.’ Het partijbestuur van de N-VA zal afwachten hoe de schepen zijn fout wil rechtzetten vooraleer verdere stappen te ondernemen.

Lees in Het Nieuwsblad de verklaring van schepen De Dobbeleer, én de geschokte reacties van enkele aanwezigen...

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio