Onvermoeibare Leonard Cohen verwent volgelopen Sportpaleis

Onvermoeibare Leonard Cohen verwent volgelopen Sportpaleis

Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

Hoewel Leonard Cohen vorig jaar nog zijn huidige wereldtournee aftrapte met maar liefst vijf concerten op het Gentse Sint-Pietersplein, is het Antwerpse Sportpaleis zondagavond nagenoeg volledig volgelopen om de Canadese singer-songwriter aan het werk te zien. De 78-jarige levende legende, met karakteristieke zwarte hoed en immer strak in het pak, maakte de hoge verwachtingen meer dan waar met een ruim drie uur durende set boordevol hoogtepunten.

Ondanks zijn gezegende leeftijd kwam Cohen zondag als een jong veulen vlotjes het podium opgehuppeld. Hij werd er meteen voor bedankt met een staande ovatie, niet voor het laatst overigens. Zelfs een eenvoudig deuntje op zijn keyboard werd op gejuich onthaald, wat ook bij Cohen zelf op de lachspieren werkte. ‘Denken jullie nu echt dat dit het beste is wat ik op dit instrument kan spelen?’

Hoewel de nummers van zijn jongste plaat ‘Old Ideas’ zeker konden overtuigen, was het publiek duidelijk voor de klassiekers van Cohens oeuvre gekomen. Die passeerden dan ook in groten getale de revue, met onder meer ‘Suzanne’, ‘The Partisan’, ‘Hallelujah’ en ‘First We Take Manhattan’, een van de afsluiters, als hoogtepunten.

Hoe lang de schijnbaar onvermoeibare Cohen nog doorgaat met optreden is niet bekend. De artiest hield het zondag bij: ‘Ik weet niet wanneer we jullie hier opnieuw zullen zien, maar vanavond geven we in ieder geval nog eens het beste van onszelf.’ Komende zondag doet hij met zijn zowat tienkoppige begeleidingsband in ieder geval ook nog Vorst Nationaal in Brussel aan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees