Oud-renner David Kopp: ‘Bij Gerolsteiner werd doping aangeboden’

Oud-renner David Kopp: ‘Bij Gerolsteiner werd doping aangeboden’

Foto: EPA

Bij de in 2008 opgeheven Duitse wielerploeg Gerolsteiner werd doping aangeboden. Dat heeft de voormalige wielrenner David Kopp vandaag in de rechtbank van Stuttgart verklaard op het proces tegen dopingzondaar Stefan Schumacher, die wordt beschuldigd van oplichting.

‘De ploegdokter gaf me Nitro voor de eindspurt. Met de artsen kon je ook van gedachten wisselen over de juiste toediening en dosering’, stelde de 34-jarige Kopp, die opbiechtte ook zelf verboden middelen te hebben gebruikt. ‘Ik heb het verboden middel Synacthen gepakt, maar niet in mijn periode bij Gerolsteiner. Dat gebeurde bij Lamonta. Ik kreeg het bij Gerolsteiner wel door een arts aangeboden.’

Verder vertelde Kopp dat hij bij de bescheiden wielerformatie Lamonta ook epo en de variant cera gebruikte. ‘Op trainingskamp in Mallorca heb ik eens epo in een apotheek gekocht. Dat gebeurde in 2004’, besloot hij.

Stefan Schumacher wordt ervan beschuldigd zijn voormalige ploegleider Hans-Michael Holczer voor 150.000 euro opgelicht te hebben. De Duitse wielrenner zou dit bedrag gekregen hebben na ontkenning van dopinggebruik. Schumacher beweert dat Holczer op de hoogte was van de dopingpraktijken binnen de ploeg.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.