Mini-Europa en Océade tot eind 2016 op de Heizel

Mini-Europa en Océade tot eind 2016 op de Heizel

Ivo Josipovic, president van Kroatië, en Milan Bandic, burgemeester van Zagreb, zagen gisteren hoe de Sint-Marcus Kerk van Zagreb voortaan deel uitmaakt van Mini-Europa. Foto: BELGA

BRUSSEL -

Mini-Europa en Océade kunnen nog tot december 2016 op de Heizel blijven. Dat meldt de stad Brussel. Het huurcontract van de twee attractieparken werd met drie jaar verlengd.

Het huurcontract van Mini-Europa en Océade vervalt eind augustus 2013. De stad Brussel had eerder aangekondigd dat de attractieparken zouden moeten sluiten, maar komt daar nu dus op terug. Thierry Meeùs, de gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa, heeft het nieuwe voorstel van de stad intussen formeel aanvaard.

Gisteren werd in Mini-Europa nog een nieuwe attractie ingehuldigd. Het gaat om de Sint-Marcus Kerk in Zagreb. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik Mini-Europa mooi wilde houden. We zijn ook nog steeds bezig met de renovatie van enkele andere miniaturen. Het park moet mooi blijven tot het einde’, verklaarde Meeùs toen.

Volgend jaar beslissing over nieuw project

Welk project na 2016 precies zal verrijzen op de Heizelvlakte is nog niet duidelijk. Er zijn drie kandidaten in de running. ‘De opdracht zal binnen een jaar worden toegewezen’, zegt de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans. ‘Op dat moment zal bekend zijn welk project de wedstrijd gewonnen heeft en zullen de verschillende ontspanningsfuncties voor de nieuwe wijk op de Heizel bekend gemaakt worden.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees