Libelle krijgt eigen tv-zender

© BELGA

Op 15 augustus krijgt Vlaanderen er een nieuwe televisiezender bij. Digitale kijkers van Telenet krijgen er een zender bij voor én door vrouwen die een aanvulling wordt op het weekblad Libelle. De nieuwe zender kadert in de uitwisselbaarheid van de media. ’Tegenwoordig is een magazine alleen niet meer genoeg’, aldus Aimé Van Hecke, ceo van uitgever Sanoma.

tib

‘Libelle is een sterk merk, met unieke content, dat jarenlang een relatie heeft opgebouwd met 2 miljoen vrouwen in Vlaanderen’, zegt Van Hecke. ’Maar de maatschappij evolueert en hierop willen wij een antwoord bieden’. Libelle TV wordt een zender die 24 uur per dag te bekijken is en die 70 procent van haar aanbod vult met lokaal geproduceerde programma’s.

”Vrouwen van vandaag moeten verschillende rollen combineren: moeder, vrouw, collega... Libelle TV wil een bondgenoot worden om het beste uit elke dag te halen en al deze rollen te combineren met elkaar”, zegt Anouk Mertens, managing director audiovisual van Sanoma. ’We brengen 10 eigen producties: 3 kookprogramma’s, 3 doe-het-zelfprogramma’s, 2 programma’s voor moeders, eentje rond mode en beauty en een reportage over vrouwen met een missie. Daarnaast vullen we aan met buitenlandse programma’s’.

Libelle TV lanceert ook enkele nieuwe schermgezichten. Ilse D’Hooge neemt een kookprogramma voor haar rekening, styliste Bé De Meyer zorgt voor het mode- en beauty-luik, radiostem Elke Van Mello krijgt een doe-het-zelfprogramma, waarbij ze hulp krijgt van 3 specialistes: ‘organiser Sara Van Wesenbeeck, architecte Evy Puelinckx en interieurexperte Bieke Damen.

Libelle TV start op 15 augustus en is enkel voor digitale kijkers van Telenet te zien via kanaal 18. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer