Expo Dino's op Kattevennen breidt uit

Expo Dino's op Kattevennen breidt uit

Er komen twintig extra dino’s en een film over de beesten naar Kattevennen. Foto: rgg

Genk -

De expo Dino's op Kattevennen is bijzonder populair en daarom is nu beslist om de tentoonstelling uit te breiden met twintig extra dinosaurussen en een 3D-film.

De expo zorgt voor een ongezien aantal bezoekers in Kattevennen. ‘De paasvakantie was een echte topper, een verdubbeling van het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar’, zegt schepen van Toerisme Erik Gerits (CD&V). ‘Kattevennen zit, dankzij deze expo, nu al aan 26.000 individuele bezoekers. Ze komen uit alle streken van ons land, maar ook uit het buitenland. Vooral de Nederlanders vinden vlot de weg naar Genk.’

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen Kattevennen en de bekende Nederlandse paleontoloog Aart Walen, die zijn skeletten, modellen en fossielen eigenhandig kwam opbouwen in Genk.

Omdat de expo zo'n succes is, wordt de tentoonstelling voor de zomer verder uitgebreid met twintig extra dino's waarbij vooral wordt gemikt op de jongsten. De modellen zijn namelijk steviger waardoor kinderen er ook op kunnen klauteren. In de Cosmodrome kunnen bezoekers voortaan ook de film Dinosaurs at dusk meepikken, een informatieve maar bovenal visueel spectaculaire film van 40 minuten over het leven van de dino’s. De expo loopt nog tot en met 30 november.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio