Peter Sagan: ‘Viseer de groene trui meer dan ritzeges’

Peter Sagan: ‘Viseer de groene trui meer dan ritzeges’

Peter Sagan Foto: BELGA

Net als vorig jaar wil de Slovaak Peter Sagan (Cannondale) in Parijs op het podium staan met de groene trui. Vorig jaar behaalde hij die met maar liefst 141 punten meer dan zijn naaste concurrent, de Duitser André Greipel.

Tour de France 2013:

‘Natuurlijk zou ik dat record graag verbeteren, maar eerst en vooral wil ik die groene trui behalen in Parijs. Ook al is het maar met één punt verschil op de tweede’, verklaarde Sagan. ‘Die groene trui is een soort van kwaliteitslabel. Het wil zeggen dat een renner een hele tijd de beste sprinter van de bende was. Ik ben er vorig jaar in geslaagd enkele ritten te winnen, maar ook in de tussenspurten was ik meermaals de beste. Ik ga alvast weer voluit voor die groene trui. Meer nog dan om een pak etappezeges bijeen te sprokkelen. Ik besef maar al te goed dat het dit jaar enorm moeilijk zal worden. Ik was in 2012 een debutant, niet iedereen kende mij. Ondertussen is daar wel wat verandering in gekomen. In de drie weken die komen zitten er voor mij enkele mooie gelegenheden tussen om mij te laten zien. Ik denk daarbij niet enkel aan de vlakke ritten maar ook de etappes met wat bergjes in moeten wij liggen. In Corsica denk ik er enkel aan punten te sprokkelen. Het gele shirt kan wel een zeer mooi extraatje vormen.‘

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.