Parket onderzoekt nieuwe klachten tegen relatieconsulent

Opnieuw vrijgezellen opgelicht door relatiebureau

Zwevegem -

Het Kortrijkse parket onderzoekt een twintigtal nieuwe klachten van eenzame vrijgezellen tegen de veroordeelde ex-zaakvoerder van huwelijksbureau Select Partners. ‘Het is een schande dat hij harten blijft breken’, zeggen de slachtoffers

De omstreden huwelijksconsulent Bart C. (47) uit Zwevegem, van het relatiebureau Select Partners, blijft eenzame harten breken. Ondanks een beroepsverbod van de Kortrijkse strafrechter in oktober vorig jaar, is de man nog steeds actief. Bart C. kreeg dat beroepsverbod voor het oplichten van meer dan tweehonderd eenzame vrijgezellen uit heel Vlaanderen.

Door beroep aan te tekenen tegen dat vonnis moest de man zijn relatiebureau alsnog niet sluiten en kon hij de voorbije maanden zijn oneerlijke praktijken listig verderzetten. Dat leidt nu tot een nieuw onderzoek tegen de ex-zaakvoerder van Select Partners, het bureau dat sinds het vorige proces op naam staat van zijn vrouw.

Al sinds jaren 90

Het Kortrijkse parket bevestigt dat er de voorbije acht maanden een twintigtal nieuwe slachtoffers klacht indienden. Al sinds de jaren 90 regent het klachten over de praktijken van C. Nog steeds past hij dezelfde werkwijze toe.

Nadat de vrijgezellen gereageerd hebben op een advertentie komt C. langs met een fotoboek vol beeldmooie mensen, die toevallig allemaal in de buurt wonen. Wie klant wil worden, moet het inschrijvingsgeld onmiddellijk en cash betalen. Een betalingsbewijs krijgen ze niet. De vrijgezellen horen daarna niets meer, wie blijft aandringen op een date, krijgt contactgegevens van personen die helemaal niets afweten van die date.

Schadevergoeding

Voor de tweehonderd eerdere slachtoffers zijn de nieuwe klachten een kaakslag. ‘Hij blijft hopen geld verdienen op de kap van eenzame harten’, zegt Dirk D‘hoore uit Ruddervoorde. ‘Aan ons heeft hij nog geen cent betaald, terwijl hij alle gedupeerden samen meer dan 100.000 euro moet.’

Het Kortrijkse parket rondt het nieuwe onderzoek binnenkort af en hoogstwaarschijnlijk zal C. in het najaar opnieuw op de Kortrijkse rechtbank moeten verschijnen.

Bart C. ging in beroep tegen zijn eerste veroordeling, maar is ondertussen door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot vier jaar cel en - opnieuw - een beroepsverbod. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding en de consulent werd opgepakt, maar na het betalen van een borgsom van 10.000 euro is hij weer op vrije voeten.

Advocaat ontkent

De consulent zelf wenste gisteren aan de telefoon niet te reageren op de nieuwe klachten. Zijn advocaat ontkent de oplichting.

‘Mijn cliënt heeft zich in het verleden niet aan alle wettelijke regels gehouden, dat ontkennen we niet, maar daarom is hij nog geen onverbeterlijke professionele oplichter’, zegt Kris Vincke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio