Voorzitter Europees Parlement: kwaliteit GeenStijl is ‘relatief beperkt’

© REUTERS

De kwaliteit van de Nederlandse weblog GeenStijl is ‘relatief beperkt’. Zo heeft Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz donderdag gereageerd op de veelbesproken reportage over mistoestanden in zijn instelling. Schulz ontkende evenwel dat er een onderzoek naar de praktijken van het camerateam zou geopend zijn.

hrt

GeenStijl filmde twee Europarlementsleden die zichtbaar enkel naar het parlement waren afgezakt om een handtekening te plaatsen en aldus hun verblijfsvergoeding van 304 euro op te strijken. Toen reporter Tom Staal de parlementsleden confronteerde met hun praktijken, werd hij met duw- en trekwerk op afstand gehouden. Het filmpje werd de voorbije dagen druk bekeken op sociale netwerksites.

‘Over de journalistieke kwaliteit kan je zeker discussiëren’, zo reageerde Schulz donderdag. ‘Ik ken het bedrijf en in mijn ogen is de kwaliteit van het bedrijf relatief beperkt.’ De parlementsvoorzitter ontkende echter dat er een onderzoek naar het reportageteam zou geopend zijn. ‘Ik weet niets van een onderzoek. Er is vrije toegang tot het Europees Parlement’, aldus de Duitser.

Schulz onderstreepte tenslotte dat hij rechtstreeks zou tussenkomen indien het gedrag van een Europarlementslid niet in overeenstemming zou zijn met het interne reglement. De verblijfsvergoeding, bestemd voor hotelkosten of de huur van een appartement, ontvangen de parlementsleden voor elke dag dat ze aanwezig zijn op officiële zittingen. Om de vergoeding te ontvangen moeten ze een aanwezigheidslijst ondertekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie