40 slecht gevaccineerde puppies uit Slowakije onderschept in ons land

België waarschuwt voor hondsdolheid

België waarschuwt voor hondsdolheid

Campagne-affiches roepen op om geen dieren uit het buitenland mee te brengen. Foto: rr

Het Agentschap voor de Voedselveiligheid waarschuwt opnieuw voor hondsdolheid. De dodelijke ziekte dook de voorbije weken op in Nederland en Spanje en deze week werd in ons land een nest van veertig slecht gevaccineerde puppies uit Slowakije onderschept.

Het nest puppies werden deze week ontdekt bij de controle van een vrachtwagen uit Slowakije. ‘De veertig hondjes van nog geen drie maanden oud waren gevaccineerd tegen hondsdolheid, maar vóórdat ze een chip ingeplant hadden gekregen. Dat is absoluut verboden’, zegt Lieve Busschots van het Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). ‘In Slowakije werd dit jaar bovendien hondsdolheid aangetroffen bij verschillende huisdieren en wilde dieren. Het land mag, net zoals Griekenland, geen puppies jonger dan drie maanden meer verzenden naar België.’ De lading puppies werd gisteren op een vrachtwagen richting Slowakije gezet.

Het gaat niet om een geïsoleerd incident. Hondsdolheid of rabiës steekt her en der de kop op in Europa. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van zaterdag 29 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees