Bospark onthult kunst Atheneum en De Sperwer

© lcl

Leerlingen van de derde graad van het Atheneum Lokeren en kunstatelier Veer-10 van Dagcentrum De Sperwer hebben de handen in elkaar geslagen met het project ‘De Ontmoeting’ als resultaat. Negen beelden zijn nu te bewonderen in het Bospark.

Lieselotte Cowie

Het resultaat van het kunstinclusieproject toont zich in negen beelden in het Bospark. Alle beelden gaan over mensen uit Lokeren of hebben een band met Lokeraars. Sinds januari werkten de leerlingen van de derde graad van het Lokerse Atheneum samen met medewerkers van Dagcentrum De Sperwer. Elke donderdagochtend maakten ze samen een standbeeld van hun persoonlijke helden.

Raap en worsten

Een van de beelden gaat over Filip Anthuenis en is een creatie van zesdejaarsstudent Jari Van Boxlaer en De Sperwer-medewerkster Patricia Dekeyser. ‘Ik had niet verwacht dat we zo goed zouden kunnen samenwerken. Iedereen vond snel zijn plaats in het project, hoe moeilijk het communiceren soms ook was’, zegt een enthousiaste Van Boxlaer. ‘Samen met Patricia hebben we besloten een beeld te maken van Filip Anthuenis, waarin typisch Lokerse elementen zoals de raap en rooster en de paardenworsten in vermengd zitten.’

Dekeyser is ontroerd dat hun werk in het Bospark te bekijken is. ‘Het doet me wel iets. Ik ben trots dat we dit konden maken voor de burgemeester. We mochten hem zelfs vragen stellen tijdens een interview in zijn kantoor’, aldus de kunstzinnige medewerkster van De Sperwer.

De tentoonstelling is nog tot eind september te bezichtigen. De Sperwer brengt ook een hulde aan medewerkster Christine, die onlangs onverwacht overleed. Ze maakte samen met enkele leerlingen het beeld ‘Etienne Roels’. Ook onder meer Shrek, Urbanus en Bruno van den Jiver kregen een beeld uit gebakken klei.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs