Danny Pieters (N-VA) wordt vice-rector

Danny Pieters (N-VA) wordt vice-rector

Danny Pieters. Foto: blg

Leuven -

Danny Pieters (N-VA) verruilt de politiek voor een plaats in de nieuwe bestuursploeg van de KU Leuven. Dat bevestigde hij in Terzake.

Vanaf 1 augustus wordt de KU Leuven geleid door kersvers rector Rik Torfs, die Mark Waer opvolgt. In het zog van Torfs wordt eveneens een nieuwe bestuursploeg van vice-rectoren aangesteld, waarin ook Leuvens hoogleraar Danny Pieters (56) een plaats zou krijgen. De ex-senaatsvoorzitter en fractieleider voor N-VA in de Leuvense gemeenteraad, zou zinnens zijn om de politiek zowel nationaal als lokaal adieu te zeggen in ruil voor een stek als vice-rector Humane Wetenschappen.

Nog voor Pieters zich toelegde op een succesvolle carrière in de politiek, werd hij aan de KU Leuven in 1988 aangesteld als hoogleraar Sociale Zekerheidsrecht. Nadien zou politiek de bovenhand krijgen, via mandaten als federaal volksvertegenwoordiger in de senaat en een jaar als senaatsvoorzitter na de verkiezingen van 2010. Pieters kreeg toen samen met Kamervoorzitter André Flahaut de opdracht de moeizame regeringsonderhandelingen uit het slop te halen.

Naast Pieters worden nog zeven andere toekomstige vicerectoren genoemd, met name Didier Pollefeyt (Onderwijsbeleid), Liliane Schoofs (Onderzoeksbeleid), Rik Gosselink (Studentenbeleid), Katlijn Malfliet (Identiteit en Cultuur), Wim Robberecht (Biomedische Wetenschappen), Georges Gielen (Wetenschap en Technologie) en Marc Depaepe (Campus Kortrijk).

Danny Pieters bevestigde zijn overstap in het Canvas-programma Terzake. Na fractieleider Luk Bellens is hij de tweede N-VA’er die op een week tijd ontslag neemt uit de Leuvense gemeenteraad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio