Tom Goris is eerste Mister Gay Vlaanderen

Antwerpen/Tremelo -

De 34-jarige Tom Goris is vrijdagavond verkozen tot de eerste Mister Gay Vlaanderen, een verkiezing voor homoseksuele mannen. De jury, onder wie Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (SP.A), prees hem onder meer vanwege zijn inlevingsvermogen en de goede prestatie tijdens de vragenronde.

Zo’n 450 mensen woonden in Antwerpen de eerste verkiezing van Mister Gay Vlaanderen bij. Van oorspronkelijk 59 kandidaten streden uiteindelijk elf kandidaten naar de titel van Mister Gay Vlaanderen, de eerste verkiezing voor homoseksuele mannen.

Volgens organisator Bram Bierkens is er een grote overeenkomst met een missverkiezing, maar komen in de rondes holebithema’s aan bod. ‘We zijn absoluut op zoek naar een ambassadeur voor de holebigemeenschap’, verklaarde Bierkens vooraf.

Winnaar van de avond werd Tom Goris, een man van 34 uit Tremelo. Hij werd door de jury geprezen vanwege zijn inlevingsvermogen tijdens de persoonlijke proef. Ook de vragenrondes doorstond hij met verve.

De prijs kreeg hij uit handen van Pascal Smet. De Vlaamse minister van Gelijke Kansen zat onder meer nog met Lesley-Ann Poppe en Joyce De Troch aan de jurytafel.

Goris krijgt een toegangsticket voor de Mister Gay Europe-verkiezing in Praag. Op 4 augustus mag hij naar de Mister Gay World-verkiezing, die dit jaar in Antwerpen wordt gehouden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio