Kris Peeters opent Vlaemynck Business Center in Tielt

Kris Peeters opent Vlaemynck Business Center in Tielt

Karel Vlaemynck (links) kreeg complimenten van Kris Peeters (midden) en Els Derammelaere (tweede van rechts). Foto: evd

Tielt -

Het Vlaemynck Business Center (of VBC) is vrijdagavond officieel geopend. Niemand minder dan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) kwam het zakencentrum langs de Ringlaan openen.

Sinds vrijdagavond is het Vlaemynck Business Centrum langs de Ringlaan officieel geopend.

In 2008 kocht Tieltenaar Karel Vlaemynck het benzinestation achter zijn huis. In twee jaar werd er een bedrijvencentrum neergepoot met een gemeenschappelijk onthaal en vergaderzalen. ‘We opteerden voor een multifunctioneel gebouw met mobiele scheidingswanden’, zegt de CEO. ‘Zo kunnen we makkelijk de inrichting aanpassen aan de noden van bedrijven.’

Het oorspronkelijke idee van Karel Vlaemynck was om in de plaats van het tankstation kantoorgebouwen op te trekken voor zijn eigen vennootschappen. Maar ondertussen biedt het VBC ook aan acht andere bedrijven onderdak. Het gaat voornamelijk om bedrijven die actief zijn in de bouwnijverheid.

Minister-president Kris Peeters kwam het project vrijdag een hart onder de riem steken en wees in zijn toespraak op de unieke positie die Tielt inneemt in Vlaanderen. ‘Eén op de tien inwoners is ondernemer en het werkloosheidscijfer zit meer dan 2,5 procent onder het gemiddelde’, zei Peeters.

Burgemeester Els Derammelaere (N-VA) was onder de indruk van het complex en noemde het, wegens zijn ligging, ‘het gezicht van Tielt’. De burgemeester zei reikhalzend uit te kijken naar de volgende projecten van Vlaemynck.

Eén daarvan, het INOTEC Kaffee, start op 2 september. Het café moet een ontmoetingsplaats worden voor de 70-tal werknemers in het VBC en voor die van de nabije industriezone.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio