Meer dan honderd boten racen aan kust voor verjaardag RBSC

Prinsenpaar viert 150-jarig bestaan koninklijke zeilclub

Het prinsenpaar krijgt bloemen aangeboden bij hun aankomst.

Zeebrugge / Knokke -

Prins Filip en prinses Mathilde hebben zondagnamiddag een bezoek gebracht aan de Royal Belgian Sailing Club. De zeilclub vierde haar 150-jarig bestaan met een grote race, waar meer dan honderd boten aan deelnamen.

De Royal Belgian Sailing Club, een club met 2.400 leden, bestaat 150 jaar en vierde dat jubileum in stijl. Voor de kust van Knokke-Heist en Zeebrugge vond een grote race plaats met meer dan honderd boten.

De club had voor die gelegenheid prins Filip en prinses Mathilde uitgenodigd. Het prinsenpaar ging prompt op die uitnodiging in en werd in de namiddag verwelkomd aan clubhuis Alberta aan de Rederskaai. Gouverneur Carl Decaluwé, schepen Mieke Hoste en de commodore van de zeilclub André Annicq, ontvingen het hoge bezoek. Prinses Mathilde koos voor een zomerse outfit met witte broek terwijl prins Filip in maatpak opdaagde.

De club heeft in het verleden al prins Leopold en de toenmalige prins Albert ontvangen. Dat laatste bezoek dateert van 25 jaar geleden.

‘Vandaag brengen Filip en Mathilde hulde aan alle bemanningsleden van de deelnemende boten. Ze wuiven ze toe vanop het podium op de bovenverdieping van onze club’, zegt Philippe Fimmers van de zeilclub.

Speciaal uurwerk

Nadien volgde een toespraak van de commodore en kreeg het prinsenpaar enkele geschenken aangeboden, waaronder een speciaal uurwerk van de zeilclub, gemaakt door de Knokse juwelier Frank De Maere. Tijdens een receptie maakten Filip en Mathilde nog kennis met de zeilers.

De club was bijzonder gelukkig met het bezoek, zeker omdat het weer meezat. De zon scheen ononderbroken bij een zuidwesterwind van vier tot vijf Beaufort. Ideaal zeilweer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio