Na het bier nu ook het Vals Paterkesbrood

© mph

Het Geelse streekbier Het Vals Paterke heeft er een broertje bijgekregen in de vorm van een gelijknamig brood. De bakkerijen Vangenechten en Zonen en Peter Steurs hebben met Ivan Geudens, de maker van het bier, de koppen bij elkaar gestoken.

mph

‘Het Vals Paterkesbrood is een donker broodje met een lichte zoete nasmaak’, leggen de bakkers uit. ‘De ingrediënten zijn geplette tarwe die een nachtje heeft geweekt in het bier, een samengestelde bruine bloemsoort, zout, broodverbeteraar, een glutenversterker, maltine (moutsiroop), water, het bier zelf en een geheim ingrediënt dat ook in het bier zit. Voor het brood gebakken wordt, gaat er nog een tijgerpap op basis van het bier op. Zo krijgen we een heerlijk bruin broodje dat toch niet te zwaar om te eten is.’

Het brood werd geselecteerd uit een aantal proefbaksels. De naam Vals Paterke heeft Ivan gehaald uit de serie Van Vlees en Bloed waarin slager Vangenechten zijn schoonbroer een ‘vals paterke’ noemt. Het brood is alleen te verkrijgen in de vernoemde bakkerijen aan Elsum en in de Dr. Van de Perrestraat in Geel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus