Opnieuw drie vinken gestolen uit tuin

Opnieuw drie vinken gestolen uit tuin

Vinkenier Michel Devooght stelde tot zijn frustratie vast dat de dief de hangsloten geforceerd had. Foto: mty

Tielt -

Bij vinkenliefhebber Michel Devooght (79) in de Lindenlaan in Tielt verdwenen drie vinken met kooi en al. ‘De derde diefstal in twee jaar tijd,’ sakkert Michel.

Michel Devooght is de wanhoop nabij. Nadat vorig weekend al bij Eddy Degheldere in Zwevezele op bijna identieke manier vier vinken met kooi en al werden gestolen, is hij het volgende slachtoffer van de vinkendief geworden.

‘Ik was zondagochtend naar het Belgisch kampioenschap vinkenzang in Waregem geweest en toen ik na de middag door mijn tuin wandelde, ontdekte ik opeens dat één van mijn vinkenkooien weg was’, zegt Michel, lid van de vinkenmaatschappij Batavia in Tielt.

De schrik sloeg de bejaarde vinkenier pas goed om het hart toen hij vaststelde dat niet een, maar drie kooien gestolen waren.

Derde keer

‘De kooien stonden in schuilhokken, afgestolen met een hangslot. De dader moet de oogschroef overgeplooid hebben. Wellicht klom hij over de afsluiting via de parking van het biljartcafé aan de achterkant van mijn tuin. Om moedeloos van te worden. Twee jaar geleden werden in een maand tijd al twee keer drie vinken gestolen.’

Ook bij Degheldere in Zwevezele waren de schuilhokjes met hangsloten beveiligd. Gezien de gelijkenissen in werkwijze gaat het mogelijk om dezelfde dader.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio